........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Βράβευση της MΕΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. στα φετινά βραβεία TOURISM AWARDS 2018

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   
GOLD AWARD MENALON @ TOURISM AWARDS 2018

–Τουρισμός Υπαίθρου», απέσπασε η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της Πελοποννήσου (ίδρυση 31/07/2012), στα φετινά TourismAwards 2018 που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, παρουσία 700 στελεχών και προσωπικοτήτων του τουριστικού κλάδου. Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. 
Συγκεκριμένα, η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο για τις δύο πρωτοβουλίες της που ανέδειξαν την Ελλάδα ως πεζοπορικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας: Την 3η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT (Leading Quality Trails) της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων (European Ramplers Association), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Δημητσάνα, αλλά και την διοργάνωση της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών στην Βυτίνα, τον περασμένο Νοέμβριο. Και οι δύο αυτές επιτυχημένες πρωτοβουλίες συνοδεύτηκαν από πληθώρα διεθνών δημοσιευμάτων, αφού στις εργασίες παρίστατο και κλιμάκιο δημοσιογράφων και ανταποκριτών από ξένα δίκτυα, μεταξύ άλλων το Κινεζικό πρακτορείο Ειδήσεων «Xinhua», η εφημερίδα «Huffington Post US» και «DailyTelegraph», το Ισπανικό Πρακτορείο «La Marea», το «Euronews», το «Travel Daily News». 
Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Μπουτάρης, Dr. Dimitrios Diamantis, Μαρία Μάρακα, Διονύσης Σοτοβίκης, Λευτέρης Λαζάρου, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις: «Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Η απήχηση των βραβείων υπήρξε και φέτος πάρα πολύ μεγάλη, δυσκολεύοντας –με την καλή έννοια- τη δουλειά των μελών της κριτικής επιτροπής. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βραβείο αυτό είναι το δεύτερο με το οποίο τιμάται η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν. Σ. Επ., σε αυτή τη διοργάνωση, μετά την βράβευσή της στα Tourism Awards 2016 για την συμβολή της στην οργάνωση και προβολή του MENALON TRAIL (Μονοπάτι του Μαινάλου), του πρώτου πιστοποιημένου με τις προδιαγραφές της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας πεζοπόρων Ελληνικού μονοπατιού, όπου είχε αποσπάσει το Χάλκινο Βραβείο (Bronze) στη κατηγορία: «Τουριστική ανάπτυξη - Συνεισφορά στην εθνική ή τοπική οικονομία». 
Κατά τη παραλαβή του Χρυσού βραβείου στη φετινή τελετή απονομής, ο Ιωάννης Λαγός, Πρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.ΕΠ., αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές και όσους στήριξαν τις δύο πρωτοβουλίες της, που σηματοδοτούν την εξωστρέφεια του Ελληνικού Πεζοπορικού Τουρισμού, τον Δήμο Γορτυνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζήτησε την συνέργεια όλων για την δημιουργία ενός προτύπου διαχείρισης μονοπατιών στο Menalon Trail, το οποίο θα βοηθήσει στην οργάνωση του ραγδαία αυξανόμενου πεζοπορικού τουρισμού και δήλωσε τα εξής : «Επόμενος στόχος μας είναι , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η συνένωση των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου μέσω δικτύου μονοπατιών, η πραγματοποίηση του οποίου ευελπιστούμε να μας ξαναφέρει σε αυτό το βάθρο σε 2 χρόνια». 
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Γιώργος Κούλαλης, Αντιπρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., ο Βασίλης Παλιάκης, μέλος του Δ.Σ., ο Αλέξανδρος Αναγνώστου, συνεργάτης της Κοιν.Σ.Επ. σε θέματα e-tourism. Επιπλέον δυναμικό παρόν έδωσαν και εθελοντές του μονοπατιού που στηρίζουν την προσπάθεια της Κοιν. Σ. Επ. για την ανάδειξη της πεζοπορίας, μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Εύη Τατούλη και η Γεωργία Δημοπούλου.
Η χρυσή αυτή βράβευση γεμίζει υπερηφάνεια όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δύο επιτυχημένων πρωτοβουλιών τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και όρεξη για την συνέχιση και εντατικοποίηση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με ακόμα υψηλότερους στόχους. 
Για τον αναλυτικό πίνακα των βραβευθέντων, για φωτογραφίες και για το πλήρες βίντεο της βραδιάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.tourismawards.gr και το site του  Menalon Trail: www.menalontrail.eu


Αγαπητοί συνεργάτες, 
σας αποστέλλω δελτίο τύπου καθώς και σχετικές φωτογραφίες από την πρόσφατη βράβευση της MΕΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. στα φετινά βραβεία TOURISM AWARDS 2018.
Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση. 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ Α. ΚΑΛΟΜΑΡΗ
Δημοσιογράφος  - Διευθύντρια Επικοινωνίας MΕΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. 
τηλ. επικοινωνίας:  +306944552285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου