........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ


ΔΗΛΩΣΗ

Του Σαράντου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου, για το ΙΓΜΕ στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ στην Τρίπολη στα τοπικά ΜΜΕ.


Να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και διάλυση του ΙΓΜΕ


Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί έχει οδηγήσει το ΙΓΜΕ σε πλήρη λειτουργική παραλυσία για πολλούς μήνες, χωρίς Διοίκηση και κρατική χρηματοδότηση, με απλήρωτους τους εργαζόμενους, με μπλοκαρισμένα όλα τα έργα και τα ερευνητικά του προγράμματα, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις και με σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες προς προμηθευτές, αναδόχους αλλά και συνταξιούχους που έχουν κερδίσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Το ΙΓΜΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στις γεωλογικές χαρτογραφήσεις, τη γεωθερμία, τα υπόγεια ύδατα, ορυκτούς πόρους, κλπ. Επομένως, αυτοί που με πολιτική τους ευθύνη το κρατάνε σε αδράνεια και παραλυσία, ουσιαστικά υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Επιβάλλεται να σταματήσει η απαξίωση του ΙΓΜΕ, να υπάρξει η ενίσχυση και αναβάθμισή του από την πολιτεία.
Εκφράζουμε  την συμπαράσταση μας και στηρίζουμε τους αγώνες των σωματείων των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΓΜΕ για:
·       Την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.
·       Τον ορισμό Διοίκησης και την άμεση μισθοδοσία του προσωπικού.
·       Την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων (αποζημιώσεις, χρηματοδότηση έργων, προσλήψεις).
·       Την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων του προς τους συνταξιούχους

Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς φορείς, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους επιστημονικούς φορείς να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, που αφορά όχι μόνο τους εργαζομένους του ΙΓΜΕ αλλά και το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.


Γραφείο  ΤύπουΤρίπολη   25-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου