........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η Ελένη Τσιπλάκου από το Λεβίδι Aρκαδίας, κέρδισε τον τίτλο της «Young Scientist 2017»

  ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ  

Το EAAP -διεθνές δίκτυο για την επιστήμη των ζώων και την κτηνοτροφία για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου- ανακήρυξε την Ελένη Τσιπλάκου «Young Scientist 2017».

Η Ελένη Τσιπλάκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) όπου διδάσκει Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Αποφοίτησε από το Τμήμα της Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γ.Π.Α το 2005 και στη συνέχεια με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές (2006) και Διδακτορικές σπουδές (2008) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α. Το 2009 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) υπήρξε Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Έπειτα εργάστηκε ως Λέκτορας 407/80 (2010) και στη συνέχεια ως Λέκτορας επί θητεία (01/2011 έως 07/2014) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α
Το επιστημονικό της έργο έως τώρα περιλαμβάνει: 43 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνούς κύρους έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και 64 περιλήψεις σε πρακτικά Εθνικών και Διεθνών συνεδρίων.
Από το 2016 έως σήμερα, η Ελένη Τσιπλάκου είναι Αντιπρόεδρος της Nutrition Commission of European Association for Animal Production (EAAP) ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2010-2016 υπήρξε Γραμματέας της.
Είναι υπεύθυνη σε 2 ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετοχή σε άλλα 16 εκ’ των οποίων τα 3 χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (LIFE).
Η Ελένη Τσιπλάκου είναι μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών: Journal of Dairy Research, SciTz Nutrition and Food Science, and Gavin Journal of Food and Nutritional Science, και κριτής σε 23 επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου