........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ!!!

ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ
(από διήγηση του πατέρα μου Παναγιώτη Μητράκου -Σερέτη)

Στα χρόνια της κατοχής ένα από τα πιο δυσεύρετα είδη ήταν το ψωμί . Αγώνας σκληρός γινόταν για την εξοικονόμησή του. Κι αν τύχαινε να βρεθεί κανένα καρβέλι , η κατανάλωσή του γινόταν με την πρέπουσα προσοχή και σύνεση .
Κάποτε , λοιπόν , σ' εκείνες τις μέρες ο μακαρίτης Δημήτρης Κανελλόπουλος - Σιασιάς από τη Δόξα (Βρετεμπούγα) Γορτυνίας Αρκαδίας, πήγαινε για σπαρτό στον "Ανασκελόκαμπο" συντροφιά με το νεαρό τότε ( μακαρίτη σήμερα) συγχωριανό του Παναγιώτη Μητράκο-Σερέτη .Όπότε γυρίζει σε μια στιγμή ο Σιασιάς και και λέει του Παναγιώτη :
-Πανάγο , σκέφτηκα μια εφεύρεση !
-Τι εφεύρεση , μπάρμπα ;
- Να! Ψωμί δεν έχω κοντά μου πολύ. (Και βγάζει από την τσέπη του ένα ξεροκούμουτσο). Κάτι να κολλήσει στα δόντια, κάτι να κατεβεί στο στομάχι ...πάει ...χάνεται! Σκέφτηκα κι εγώ να το καταπιούμε ολόκληρο και αμάσητο! Ώσπου να χωνέψει το στομάχι ...ξελημερνάμε εμείς .
Και κάνοντας τη θεωρία πράξη κόβει το ξεροκούμουτσο σε δυο κομμάτια δίνει το ένα στον Πανάγο και το άλλο το καταπίνει αυτοστιγμεί !
Κόντεψε να πνιγεί, αλλά η "εφεύρεση" δούλεψε και του 'μεινε και η ικανοποίηση του "εφευρέτη" !

_______________
(Δημοσιεύτηκε στην εφημεριδούλα "Η ΔΟΞΑ" στο φύλλο του Απριλίου-Μαΐου 1979)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου