........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πολιούχου και προστάτη της Βλαχέρνας. Στη πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από δύο ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μαζί του ιερούργησαν ο πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Αρβανίτης και ο νυν εφημέριος π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος, 
Όπως και την παραμονή, κατά τη διάρκεια του εσπερινού, έτσι και κατά τη θεία Λειτουργία τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των αρκετών προσφερόντων τους άρτους. Επίσης προς πνευματική οικοδομή των πιστών, ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξανδρος κήρυξε το θείο λόγο. Επιπλέον τη μνήμη του Αγίου τίμησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο ιδιαίτερα αγαπητός στη Βλαχέρνα περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπαχρόνη, τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Βλαχέρνας κ. Δημήτριο Κολλίντζα, τον υποψήφιο βουλευτή Αρκαδίας και πρώην δήμαρχο Λεβιδίου κ. Αθανάσιο Καβουρίνο, καθώς οι φορείς και οι σύλλογοι του χωριού μας. 
Μετά την απόλυση του εκκλησιάσματος η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά, ενώ το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Μητροπολίτη στο οποίο παρακάθισαν εκτός από τους ιερείς, οι τοπικές αρχές και οι μελωδικότατοι ιεροψάλτες, που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πανήγυρη της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη συμβολή των επιτρόπων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σημερινή εορτή, αλλά και της κυρίας Ευγενίας Παπαναστασίου, η οποία δίνει το παρόν σε όλες τις εορτές και τις ιερές ακολουθίες, προσφέροντας εαυτόν κυριολεκτικά στην υπηρεσία των Αγίων και του Θεού με την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου