........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

«Τίτλοι τέλους» για το Aρχαιολογικό Iνστιτούτο Σπουδών Πελοποννήσου

Κλείνει το αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών μαζί με τα αλλά πέντε αρχαιολογικά ινστιτούτα τα οποία είναι απλωμένα από την Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Τα Ινστιτούτα επιτελούσαν ένα πολύ σημαντικό ειδικό ρόλο καθώς παρείχαν επιστήμη, την οποία και κοινοποιούσαν στο ευρύ κοινό. Το σημαντικό τους έργο όπως όλα δείχνουν έφτασε στο τέλος του με τα πορίσματα να «παύουν» να δημοσιεύονται.
Δυστυχώς πέσαμε σε χαλεπούς καιρούς ανέφερε ο προϊστάμενος του ΑΙΠΣ Σωτήρης Ραπτόπουλος ελπίζοντας ότι ο σπόρος που έριξε το ινστιτούτο θα καρπίσει.

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο είναι όμορη υπηρεσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και διαθέτει μια μεγάλη αρχαιολογική βιβλιοθήκη, βοηθά την έρευνα, παρέχοντας μεθόδους εργασίας στους επιστήμονες. Έφερε την αρχαιολογία πιο κοντά στον κόσμο.
Ο λόγος ο οποίος οδήγησε στο κλείσιμο της υπηρεσίας ίσως είναι πολιτικός τόνισε ο προϊστάμενος μη θέλοντας να επεκταθεί. Το προσωπικό που απασχολούνταν στην υπηρεσία του ινστιτούτου ευτυχώς θα τεθεί σε κάποιες άλλες θέσεις εργασίας.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου